Extra hulp bij struikelvakken

Soms heeft een leerling moeite met een bepaald vak of heeft een leerling, bijvoorbeeld door langdurige ziekte, een achterstand opgelopen. Maar ook door overvolle klassen of leraar tekorten kan het fijn zijn als uw kind extra aandacht krijgt. Dan is een bijles de ideale uitkomst.

Op jonge leeftijd kunnen leerproblemen al zichtbaar worden. Het kan ook zijn dat de problemen pas later optreden. Deze kinderen zijn op basis van hun intelligentie erg ver gekomen en lopen toch op een bepaald moment vast. Vaak zit de moeilijkheid in het automatiseren (uit het hoofd leren). Ook het begrijpend lezen is vaak lastiger. En begrijpend lezen is weer erg belangrijk voor de zaakvakken. Kinderen kunnen vastlopen op de samenvattingen die geleerd moeten worden voor toetsen, zoals aardrijkskunde of geschiedenis.

Het technisch lezen kan problemen geven. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar Kindercoaching van der Veld biedt hulp!

Veel leerlingen presteren prima op school, maar het zou kunnen dat uw kind toch hulp nodig heeft met een of twee lastige vakken. Voor deze vakken heeft uw kind net iets meer uitleg en hulp nodig om de leerstof te kunnen begrijpen. Het zou kunnen dat er hiaten in de kennis zijn gekomen. Misschien loopt uw kind iets achter met de stof. Of heeft uw kind moeite met het maken van de toetsen.

Kinderen die een probleem hebben met een struikelvak, beschikken over een normale intelligentie. Met een bijles van hoogwaardige kwaliteit krijgen ook deze kinderen de lastige vakken weer op de rails. Met het wegwerken van achterstanden, worden zelfs de lastige vakken weer leuk!

Maar ik ben er ook als je geen achterstand hebt, maar wel gewoon behoefte hebt aan wat extra uitleg, een plek waar je iets kan vragen. Voor die leerlingen die wat onzeker zijn en door extra ondersteuning wat steviger in de lesstof komen te staan, waardoor ze weer op zichzelf kunnen vertrouwen. Of wil je gewoon goed voorbereid je Cito-toets in?

Kindercoaching van der Veld heeft plek voor alle PO en VO leerlingen, die moeite hebben met bepaalde vakken op school. Het probleem hoeft niet groot te zijn. Vaak zijn een aantal lessen al voldoende om weer aan te kunnen sluiten bij de reguliere vakken. Aarzel niet om uw kind aan te melden. Alle kinderen kunnen bij mij terecht.

Gaat het om een structureel probleem of een korte opfriscursus, kom vrijblijvend langs!